eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pena Nieto nyerte meg a mexikói elnökválasztást

Enrique Pena Nieto nyerte meg a vasárnapi mexikói elnökválasztást a szavazóhelyiségekből kilépők megkérdezése alapján végzett három felmérés szerint is, 40 százalék körüli a támogatottsága, 8-11 százalékpontnyi előnye van a második helyezett, Andrés Manuel López Obrador előtt.

A 45 éves ügyvéd, volt kormányzó Pena Nieto a populistának tartott Intézményes Forradalmi Párt (PRI, a legrégebbi mexikói párt) színeiben indult. Az 58 éves López Obrador volt mexikóvárosi polgármester, a baloldali pártszövetség jelöltje, körülbelül 31 százalékát szerezte meg a szavazatoknak, harmadik helyen pedig a Nemzeti Akciópárt jelöltje, az 51 éves Josefina Vázquez Mota volt oktatási és szociális ügyi miniszter áll mintegy 23 százalékkal.

Ezeket az eredmények nem sokkal azután közölték, hogy helyi idő szerint 20 órakor (közép-európai szerint hétfő hajnali 3-kor) bezártak a szavazóhelyiségek. Vasárnap parlamenti választásokat is tartottak Mexikóban, de ennek eredményét nem mérték az exit pollok.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×