eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megkezdődött a riói csúcs

Megkezdődött az ENSZ Fenntartható Fejlődési Konferenciája Rio de Janeiróban. A háromnapos csúcsértekezleten 130 ország állam- és kormányfői tanácskoznak, hogy meghatározzák a következő évek céljait a fenntartható fejlődés biztosításáért.

Péntekig tart az ENSZ Fenntartható Fejlődési Konferenciája Rio de Janeiróban, ahol 130 ország állam- és kormányfői arra a kérdésre szeretnének választ találni, hogy a gazdasági, társadalmi fejlődés üteme és minősége miként őrizhető meg, vagy terjeszthető ki a népesség minél szélesebb rétegeire a szegények arányának, valamint a környezet terhelésének növekedése nélkül a természeti erőforrások megmaradásával.

A csúcsértekezleten Magyarország is részt vesz, a magyar küldöttséget Áder János köztársasági elnök vezeti. Magyarországnak az Európai Unió álláspontjával megegyezően az a célja, hogy a tanácskozás kézzelfogható eredményekkel záruljon. Budapest szeretné, ha a húsz évvel a riói Környezet és Fejlődés Világkonferenciája után tartott csúcson megoszthatná a társadalmi átalakulás tapasztalatait, továbbá a víztisztítási technológia és a vízgazdálkodás bemutatásával lehetőséget teremthetne ezek elterjesztésére.

Áder János pénteken, a parlamenti frakciókkal tartott egyeztetése után közölte: jövő ősszel lehetne Magyarországon az az ENSZ-tanácskozás, amelyen a magyar vízügy komoly tapasztalatait és tudását is bemutathatnák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×