eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tovább tart a vérontás Szíriában

Tovább tart a vérontás Szíriában: a CNN amerikai hírtelevízió szombat reggeli értesülése szerint az éjszaka folyamán a Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg lőtte a felkelés egyik központjának számító dél-szíriai Deraa város egyik lakónegyedét, és legkevesebb 20 embert ölt meg, közöttük nőket és gyerekeket.

Sokan megsebesültek, pontos számuk nem ismert.

A felkelők és a kormányhadsereg közötti összecsapásoknak pénteken több mint 50 halálos áldozatuk volt szerte az országban, főleg civilek.

Ellenzéki források szerint harcok voltak a fővárosban, Damaszkuszban is, ahonnan robbanásokat és tűzpárbajt jelentettek.

Korábban arról érkezett hír, hogy az ENSZ megfigyelői borzalmas körülményekre bukkantak pénteken Mazraat al-Kubeir faluban, ahol egy szíriai jogvédő szervezet szerint legalább 55 embert, közöttük nőket és gyerekeket mészároltak le két nappal korábban.

Mint az ENSZ egyik szóvivője, Martin Nesirky elmondta, égett emberi hús szagát lehetett érezni, és számos helyen láttak vértócsákat, illetve vérnyomokat a falakon. A megfigyelők páncélozott gépjárművek nyomát is látták, súlyosan megrongálódott házakat, amelyeket rakéta-, aknagránát- vagy gépfegyverlövedékek találtak el. Mindazonáltal nem tudták megerősíteni azt az áldozatszámot, amelyet a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (francia rövidítésben OSDH, angolban SOHR) jelzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×