eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Új vád Strauss-Kahn ellen

Nemi erőszak vádja merült fel Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt főnöke ellen - közölték a francia igazságügyi szervek pénteken.

A nyomozók arra kérték az ügyészséget, hogy terjesszék ki egy lille-i prostituált hálózat fenntartásáról folyó vizsgálatot arra, hogy Strauss-Kahn és barátai erőszakot követtek-e el a kör egyik tagján, amikor 2010 végén Washingtonba hívták, hogy vegyen részt egy partin. Strauss-Kahn akkor még az IMF vezetője volt.

"Az ügyészég tanulmányozza a kérvényt" - közölte egy ügyészségi szóvivő. "Kétféle válasz lehetséges. Elutasítják a kérelmet, vagy a rendőrség előzetes vizsgálatot indít" - fűzte hozzá.

Straus-Kahn elismerte, hogy szexuális kapcsolatban állt a hálózat több nőtagjával, de tagadja, hogy tudott volna arról, hogy prostituáltak. Egyben pénteken - ügyvédje útján - határozottan cáfolta az új vádat, leszögezve: soha nem tett semmilyen erőszakot.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×