eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Robbantások Mahacskalában: legalább 15 halott

Két pokolgép is robbant csütörtökön egymás után Mahacskalában egy közúti ellenőrzőposztnál, s legalább 15 embert megölt, több mint százat pedig megsebesített - jelentette az orosz média dagesztáni belügyi forrásokra hivatkozva.

A robbantások 12 rendőrt, a rendkívüli helyzetek minisztériumának három munkatársát - tűzoltókat - öltek meg. Az összesen 109 sebesült közül 83-an kerültek kórházba - hatnak közülük kritikus az állapota -, közöttük gyermekek is, 26 embernek elegendő volt a helyszínen nyújtott ellátás.

Több személy sorsa egyelőre ismeretlen, az orosz országos terrorellenes bizottság képviselője szerint polgári áldozatai is voltak a merényletnek, így könnyen húsz felé emelkedhet a halálos áldozatok száma.

Dagesztáni rendőrségi források szerint a két detonáció központjaiban nagyon sok emberi testrész hever szétszórva, így egyes áldozatok azonosításához DNS-tesztekre lesz szükség.

A csütörtök este, helyi idő szerint 22 óra 30 perkor történt első robbantás nyomán - egy ellenőrzésre megállított Lada személygépkocsit robbantottak fel - a rendőrposzt épülete kigyulladt, majd tíz percre rá akkor következett be a második detonáció - egy közelben leparkolt mikrobusz repült a levegőbe -, amikor a rendkívüli helyzetek minisztériumához tartozó tűzoltók már oltották a lángokat. Rendőrségi források szerint az első robbantást öngyilkos merénylő követte el. A második detonáció sokkal erősebb volt, a Gazell mikrobusz levegőbe röpítése jóval több áldozatot szedett. A rendőrposzt Mahacskala határában a sztavropoli irányú forgalmat ellenőrizte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×