eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Barroso gratulált Ádernek

Gratulált Áder Jánosnak köztársasági elnökké választásához José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

Az Európai Unió végrehajtó testületének nevében küldött - Brüsszelben csütörtökön közzétett - üzenetében az elnök egyebek között kiemelte: Áder János megválasztására kulcsfontosságú időszakban került sor, amikor Magyarország, más EU-tagállamokhoz hasonlóan a gazdasági újjáéledés útját járja.

"Az Európai Unió soros elnöki posztjának sikeres teljesítése után az Ön országa nehéz választásokkal szembesül nehéz időkben" - fogalmazott Barroso.

A bizottsági elnök bizodalmát fejezte ki, hogy eddigi európai parlamenti képviselőként Áder János mélyen elkötelezett az európai együttműködés továbbfejlesztése mellett.

Hozzátette: számít arra, hogy az új államfő aktívan részt vesz "ennek a sikertörténetnek a kommunikálásában", illetve "osztozik a közös értékekben, érdekekben és lépésekben, amelyeket együtt tesznek annak érdekében, hogy megbirkózzanak a jelenkor kihívásaival".

Barroso sok sikert kívánt a megválasztott államfőnek új megbízatásában, és jelezte: várakozással tekint az egységes és virágzó Európa építését közös felelősséggel célzó együttműködésük elébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×