eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dróntámadás Pakisztánban - legalább nyolcan meghaltak

Pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón) mért rakétákkal csapást szerdán Pakisztán északnyugati törzsi területére, közel az afgán határhoz, nyolc feltételezett iszlamista fegyveres meghalt, kettő megsebesült - közölték a pakisztáni biztonsági erők.

Két rakéta csapódott be Tappi közelében egy táborba, amely 10 kilométerre fekszik Mirámsáhtól, Észak-Vazirisztán legjelentősebb városától. A megölt személyek kiléte egyelőre nem ismert, de a környéket Hafiz Gul Bahadur és emberei uralják. Ez a fegyveres csoport számos támadást követett már el a nemzetközi erők ellen a szomszédos Afganisztánban.

A pakisztáni törzsi területek ellen eddig mintegy 220 amerikai rakétatámadást hajtottak végre, amelyekben 1700 ember halt meg, többségében lázadók. A pakisztáni hatóságok ugyan elítélik ezeket a rakétacsapásokat, de sajtóértesülések szerint Iszlámábád egy Washingtonnal között titkos alku keretében szemet huny a támadások felett.

Az Egyesült Államok idén január elején, egy hónapos szünetet követően, felújította a drónok bevetését. A leállás oka az volt, hogy tavaly november végén a NATO harci gépei tévedésből légicsapást mértek két pakisztáni őrhelyre, és kioltották 24 pakisztáni katona életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×