eur:
388.61
usd:
360.99
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

A pápa szerint a világnak gazdasági etikára van szüksége

Gazdasági etikát és új szabályokat sürget a pénzügyi rendszer és az emberiség szolgálatára a katolikus egyházfő. XVI. Benedek a Vatikánnál akkreditált diplomáciai képviseletek vezetői előtt beszélt erről újévi audienciáján. A Szentszék csaknem 180 országgal tart fenn diplomáciai kapcsolatot.

A pápa azt hangsúlyozta: a globális válság mindenkit arra kell ösztönözzön, hogy gondolkodjon el az emberi létezés alapvető kérdéseiről.

XVI. Benedek már korábban is beszélt arról, hogy a gazdasági döntéseknek inkább a közjót és nem az egyéni nyereséget kell elősegíteniük.

Egy októberben kibocsátott vatikáni dokumentum a világgazdaság alapvető reformjára szólított fel, valamint arra, hogy hozzanak létre globális etikai testületet, amely szabályokat alkotna a pénzügyi piacok számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×