eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A szíriai ellenzék megállapodott a rendszerváltásról

A szíriai ellenzék megállapodást kötött pénteken az Aszad-rezsim megdöntését követő, a demokratikus államot megteremtő átmeneti időszak irányelveiben.

A két, eddig szemben álló szíriai mozgalom pénteken írta alá Kairóban a megállapodást, amelyet szombaton az interneten hoztak nyilvánosságra. A szíriai Nemzeti Tanács (SNC) és a Demokratikus Változás Nemzeti Koordinációs Bizottság (NCC) közösen utasítja el egy esetleges külföldi katonai beavatkozás lehetőségét és állást foglal az emberi jogok tiszteletben tartása mellett. Támogatásukról biztosítják a katonaszökevényekből alakult Szíriai Szabad Hadsereget. A dokumentumot elküldik az Arab Ligának.

A két fő mozgalom eddig képtelen volt az együttműködésre, mert az NCC hosszú ideig bízott a párbeszéd lehetőségében a rezsimmel. Az isztambuli száműzetésből politizáló SNC viszont a hatalom megdöntéséből indult ki.

Az ENSZ adatai szerint a Bassár el-Aszad elnök hatalma ellen március közepén kezdődött megmozdulásokban eddig több mint 5 ezren, más források szerint több mint 6 ezren haltak meg.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×