eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Miért halnak korábban a szegények?

Az alacsony fizetésből élők hamarabb halnak meg - erre a megállapításra jutott az a Németországban közzétett tanulmány, amely a Baloldali Párt megbízásából készült. Ebből kiderül az is, hogy miközben az átlagos életkor kitolódik, a szűkös anyagi feltételek mellett élők egyre rövidebb életre számíthatnak.

Németországban az átlagos élettartam már megközelíti a 80 éves, és minden jel arra utal, hogy a következő évek során az életkor még jobban kitolódik. A biztató előrejelzést azonban beárnyékolja az a most nyilvánosságra hozott adat, amely szerint a kis fizetésből élők várható élettartama egyre rövidül.

A Baloldali Párt felkérésére készült tanulmány kimutatta, hogy az ezredforduló idején a szűkös anyagi körülmények között élők átlagosan még 77,5 évre számíthattak, manapság már be kell érjék két évvel rövidebb élettartammal.

Mivel a Baloldali Párt támogatottság az egykori NDK-ban a legmagasabb, a párt kíváncsi volt arra is, hogy mekkora az eltérés ezen a téren a nyugati és a keleti országrész között. A tartományokra lebontott adatokból kiderül, hogy a keletnémet szegények átlagosan alig érik meg a 74. életévüket, holott nemrég még csaknem 78 évre számíthattak.

Szakértők szerint a várható élettartamban az eltérés főleg abból származik, hogy a jómódú rétegeknek több jut egészségük ápolására, kikapcsolódásra, pihenésre és a stressz kordában tartására is, mint a szegényebbeknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×