eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Feltétellel segélyezné Washington a palesztinokat

Az Egyesült Államok csak abban az esetben támogatná jövőre is segéllyel a palesztinok gazdaságát, ha az ENSZ további szakosított szervezeteibe nem vennék fel őket, mint államot. Az UNESCO esetében ez már megtörtént.

Az erről szóló törvényjavaslatot csütörtökön hozták nyilvánosságra republikánus párti kongresszusi tagok. Arra lehet következtetni belőle, hogy Washington hallgatólagosan jóváhagyná a palesztinok tagságát a nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezetben. A további ENSZ-szervezetektől való palesztin távolmaradás a feltétele annak is, hogy a palesztinok washingtoni képviselete tovább működhessen.

A republikánusok közölték, hogy a javaslatról megállapodtak a demokrata pártiakkal, csak ezt eddig titokban tartották.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a két ház mikor szavaz a tervről, amely összeget nem említ a segéllyel kapcsolatban, vagyis Barack Obama elnökre hagyja ennek megbeszélését a kongresszussal, de a republikánusok minél előbb szeretnék a voksolást.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×