eur:
385.54
usd:
354.18
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

"Zavargások lesznek, ha Washington nem veszi komolyan a munkahelyteremtést"

Zavargások lesznek Amerikában, ha Washington nem veszi komolyan a munkahelyteremtést - jelentette ki a WOR rádióadón leadott heti műsorában Michael Bloomberg, New York polgármestere. A polgármester meglepően vészjósló nyilatkozata egy héttel azután hangzott el, hogy Barack Obama elnök ismertette a munkahelyteremtést célzó törvénytervezetét.

"Sok gyerek nem talál munkát a főiskola elvégzése után. Ez történt Kairóban és ez történt Madridban is. Nem szeretnénk, hogy itt is ilyen zavargások legyenek" - mondta Bloomberg egy héttel azután, hogy Barack Obama elnök ismertette a munkahelyteremtést célzó törvénytervezetét, amelynek a republikánus párt általi jóváhagyása erősen kétséges.

A 447 milliárd dolláros intézkedéscsomag elemei között adókedvezmények és közvetlen kormányzati beruházások is megtalálhatók. "A kár, amely azt a nemzedéket éri majd, amely nem talál munkát, sok-sok évig eltart" - vélekedett az általában higgadt polgármester. Bloomberg elismeréssel szólt Obama munkahely-teremtési elképzeléseiről.

"Mindegy, hogy azok tetszenek-e vagy sem, de ő legalább letett néhány elképzelést az asztalra. Most mindenkinek le kell ülnie az asztalhoz és azt mondani, hogy tényleg tenni fogunk valamit. Tenni pedig mind a bevételek, mind a kiadások oldalán kell" - mondta New York polgármestere, aki szerint a terhekből mindenkinek ki kell vennie a részét.

John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke csütörtökön bejelentette, hogy az adóemelés - beleértve az Amerika leggazdagabbjai számára bevezetett adókedvezmények eltörlését - nem lehet a munkahelyteremtő és deficitcsökkentő intézkedések része.

Címlapról ajánljuk
Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico több órás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×