INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Õrizetbe vették Mubarak két fiát

InfoRádió / MTI
Vesztegetés gyanújával őrizetbe vették Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök két fiát - jelentette szerdán az egyiptomi állami tv.

Miközben az exelnököt a vörös-tengeri Sarm-es-Sejk üdülőhely kórházában ápolják, az onnan nem messze lévő bíróságon Kairóból érkezett ügyészek kihallgatták a két fiút, Gamalt és Alaát.

Ezt követően bejelentették, hogy Mubarak két fiát 15 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja mellett azzal is gyanúsítják őket, hogy a januári és februári népfelkelés idején kezdeményezték, hogy a karhatalom lőjön a tüntető tömegbe. A felkelés idején közel 800 ember halt meg a hatóságok erőszakcselekményeiben.

Az épület előtt nagyjából kétezres tömeg követelte a Mubarak-fivérek őrizetbe vételét. Amikor elvitték őket, palackokkal és kövekkel dobálták meg a lefüggönyözött ablakú kisbuszt.

Gamálnak, Mubarak fiatalabb fiának magas tisztsége volt az ország korábbi vezető pártjában. A széles körben osztott vélemény, miszerint Gamált szemelte ki apja saját utódjául, nagyban hozzájárult az egyiptomi felkelés sikeréhez, amely végül megdöntötte Mubarak uralmát.

A címlapról ajánljuk