INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Halálos áldozata és több tucatnyi sebesültje van a japán földrengésnek

InfoRádió / MTI
Négy halálos áldozata és mintegy 140 sérültje van a csütörtök esti, 7,1-es erősségű japáni földrengésnek - közölték pénteken a katasztrófamentők.

A legfrissebb jelentések szerint négy ember - két nő és két férfi - halála hozható összefüggésbe az erőteljes földrengéssel. Az egyik áldozat halálát áramkimaradás okozta egy kórházban, de volt, aki a földrengés idején sokkot kapott, és ebbe halt bele.

A földrengés Szendai várostól 66 kilométerrel keletre, a Csendes-óceánban, 49 kilométeres mélységben történt, közép-európai idő szerint csütörtök délután fél öt órakor. A hatóságok szökőárriadót rendeltek el, amelyet nem sokkal később lefújtak. A térség egyetlen atomerőműve sem szenvedett kárt - közölte a nukleáris biztonsági hivatal.

Az újabb rengés csaknem egy hónappal azután történt, hogy március 11-én a távol-keleti szigetország történetének legerősebb, 9-es fokozatú földmozgását regisztrálták, amely pusztító erejű tengeri szökőárat váltott ki. A CNN amerikai hírtelevízió szerint a mostani volt a legerősebb utórengés a március 11-i természeti csapás óta.

A címlapról ajánljuk