eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Száznál több palesztin nőt vettek őrizetbe izraeli katonák

Több mint száz nőt vettek őrizetbe izraeli katonák a péntekre virradó éjjel egy palesztin településen a ciszjordániai Náblusz városa közelében annak a nyomozásnak a keretében, amely egy zsidó telepescsalád tagjainak meggyilkolása ügyében indult.

A helyi tanács vezetője palesztin biztonsági illetékesekre hivatkozva elmondta, hogy izraeli katonák százai vonultak be éjjel Avartába, kijárási tilalmat vezettek be, s házkutatásokat tartottak. A nőket - köztük időseket is - a hadsereg egyik táborába vitték a város közelében, ujjlenyomatot vettek tőlük, majd a többségüket elengedték - jelentette az AFP hírügynökség.

Az izraeli hadsereg már a múlt héten ötnapos kijárási tilalmat vezetett be Avartában, miután egy palesztin behatoló március 11-én a ciszjordániai Itámár zsidó telepen megölte egy izraeli család öt tagját: a szülőknek és három gyermeküknek, köztük egy csecsemőnek álmukban vágta el a torkát.

A gyilkosság óta a katonák már többször nagy számban bevonultak Avartába. E hét keddjén kihallgatás céljából őrizetbe vettek ott mintegy negyven palesztint. A gyilkosságok elkövetőjét még nem sikerült azonosítani.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×