eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Líbiában tűzszünetre szólított fel az ENSZ

Líbiában tűzszünetre szólította fel a Moammer Kadhafi líbiai vezető Miszrátát ostromló erőit az ENSZ.

Valerie Amos, a világszervezet főtitkárának emberiességi ügyekben illetékes helyettese azt mondta: a város lakosságának élelemre, ivóvízre, orvosságra és egészségügyi felszerelésre van szüksége, és lehetővé kell tenni a sebesültek elszállítását, valamint a lakosság távozását. A Tripolitól 215 kilométerrel keletre lévő Miszrátában 40 napja tartanak a harcok a felkelők és Moammer Kadhafi csapatai.

A lázadók tegnap megpróbáltak előretörni Brega felé, amelyet kedden foglalt el a hadsereg. A NATO folytatta líbiai misszióját, de a felkelők bírálták a szövetséget, mert szerintük nem nyújtanak kellő támogatást. A koalíció szóvivője azzal védekezett: nehézséget okoz, hogy Moammer Kadhafi csapatai elvegyülnek a polgári lakosok közé és élő pajzsként használják őket.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×