eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb tüntetés volt Jemenben

Újabb tüntetés volt Jemenben, ezúttal a Vörös-tenger partján fekvő Hudaidában. A tiltakozók a helyi elnöki palota elé akartak vonulni, de a rohamrendőrök a tömegbe lőttek.

Kilenc embert lőtt sebbel vittek kórházba, több mint 400 embert pedig a bevetett könnygáz belélegzése miatt kellett ellátni, vagy azért, mert kővel találták el. A szervezők hajnali két órára hirdették meg a demonstrációt, amellyel a tegnapi taizzi tüntetés vérbe fojtása miatt akartak tiltakozni.

Azon a demonstráción két ember halt meg, és több százan megsérültek. Jemenben február közepe óta rendszeresen tüntetnek, és követelik a 32 éve hatalmon lévő Ali Abdalláh Száleh elnök lemondását. A tiltakozás felerősödött március 18-a óta, amikor az államfő híveinek tulajdonított támadásokban 52 ember halt meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×