eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A japán kormányfő a tragédia színhelyén

Japánban először látogatott el a kormányfő a 3 héttel ezelőtti földrengés és szökőár pusztításának színhelyére. Kan Naoto Ivate prefekturát kereste fel először. A térségben ezer halottja van a katasztrófának, és további 1300 ember eltűnt.

A japán kormányfő a tervek szerint a megrongálódott fukusimai atomerőművet is felkeresi, hogy támogatásáról biztosítsa a veszélyhelyzet elhárításán dolgozó embereket.

Közben Tokióban újabb adatokat tettek közzé a veszteségekről: eszerint a katasztrófának 11.800 felkutatott halottja van, emellett 15.540 eltüntet tartanak számon. A japán kutatócsoportok az amerikai haditengerészet segítségével pénteken 3 napos akciót kezdtek az eltűntek felkutatására a földrengés és szökőár körzetében, továbbá a nyílt tengeren. Az első napon 32 holttestet találtak Ivate prefektúrában.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×