eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hatvannál több halottja van a mianmari földrengésnek

Hatvannál is több halottja és száz sérültje van a Mianmar északkeleti részén csütörtökön történt 6,8-es erősségű földrengésnek - közölte a helyi sajtó.

A halálos áldozatok száma óráról órára növekszik - közölte a hatóságok képviselője, hozzátéve, hogy a rengés epicentrumában mintegy 300 épület semmisült meg. Az állami rádió beszámolója szerint 14 buddhista kolostor és kilenc kormányzati épület is súlyosan megrongálódott.

A földrengés epicentruma Mianmar thaiföldi és laoszi határvidékén, hipocentruma pedig 10 kilométeres mélységben volt. A mozgást a távolabb lévő thaiföldi fővárosban, Bangkokban, de még a vietnami Hanoiban is érezték, az épületek kilengtek.

A legtöbb halott Tacsilek, Tarlaj és Minelin hegyvidéki települések térségében, a thaiföldi határ mentén van - közölte egy névtelenséget kérő forrás.

Az emberek kimenekültek az épületekből, az utakon törések keletkeztek. A hatóságok több utat lezárták. Egy ENSZ-tisztviselő azt mondta, hogy Tarlajban egy kisebb kórház részben megrongálódott, és romba dőlt egy híd.

A szomszédos Thaiföld meteorológiai intézete szerint péntekre virradóan hat utórengés volt.

Szakértők szerint a térségbeli szeizmikus helyzet a március 11-i nagy japáni földrengés következménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×