eur:
389.57
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Átadták a világ legdrágább lakóházát

A gazdagok és vagyonosok számára rendezett ünnepség keretében avatta fel a világ legdrágábbnak tartott lakóépületét Mukesh Ambani indiai iparmágnás Mumbai városában.

Az Antilia nevű 174 méter magas felhőkarcoló több mint 211 milliárd forintnak megfelelő összegből épült meg - írta a hét végén a The Times of India című lap. Ambani, India - és egyben a világ - egyik leggazdagabb embere nyolcvan fős vendégsereget hívott meg az épület átadóünnepségére.

Az acéliparban megtollasodott mágnás feleségével, három gyerekével, valamint édesanyjával az extravagáns torony egy hatemeletes apartmanját foglalja el. A lakás energiafogyasztása sajtóértesülések szerint hétezerszerese az indiai háztartások átlagos áramigényének.

A felhőkarcolón három helikopter-leszállónak jutott hely, de kétemeletes edzőterem, uszoda és ötven fős mozi is várja a lakókat. Az épületről és a benne lakókról hatszáz fős személyzet gondoskodik.

Polgárjogi harcosok bírálták Ambanit, mondván hogy egy ilyen léptékű magánbefektetéssel csak gazdagságát fitogtatja. Mumbai (Bombay) 18 millió lakosának több mint 60 százaléka nyomornegyedekben él, csak Dharaviban - Ázsia egyik legnagyobb gettójában - közel egy millióan zsúfolódnak össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×