eur:
389.77
usd:
362.79
bux:
68142.58
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ukrajnában mintegy 30 magas beosztású állami hivatalnok diplomája hamis

Ukrajnában több mint 30 magas beosztású állami tisztségviselőt gyanúsítanak azzal, hogy hamis egyetemi diploma alapján tölti be állását - közölte szerdán luhanszki sajtókonferenciáján Hennagyij Moszkal ellenzéki ukrán parlamenti képviselő.

A korábban belügyminiszter-helyettesi tisztséget betöltő rendőrtábornok elmondta: az áldiplomás ukrán főhivatalnokok rendszerint feltűnés nélkül felmondanak a munkahelyükön, amikor felmerül a gyanú, hogy nem valódi a felsőfokú végzettségükről szóló oklevelük. Így járt el annak idején Andrij Kiszlinszkij, a nemzetbiztonsági szolgálat, az SZBU vezetőjének helyettese, aki hamis jogi diploma alapján töltötte be a magas tisztséget - idézte a honatyát a golos.ua ukrán hírportál.

Mint kifejtette, Kiszlinszkijt a bíróság felmentette a közokirat-hamisítás vádja alól, mert úgy vélte, hogy állásának a feladása után úgymond nem jelent veszélyt a társadalomra.

Újabban a magas állami tisztségeket betöltő hivatalnokok kifinomultabb módszerekkel jutnak diplomához: oroszországi, moldovai vagy kazahsztáni felsőoktatási intézményektől beszerzett igazolásokkal ukrajnai egyetemek utolsó évfolyamaira iratkoznak be, és immáron ott kapnak - továbbra is tanulás nélkül - legitim diplomát - mondta el Moszkal, megjegyezve, hogy a Kiszlinszkij-féle eset után lefolytatott vizsgálat eredményeként 32 hivatalnokkal szemben merült fel a gyanú, hogy soha nem jártak arra az egyetemre, amelynek a diplomáját felmutatták.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×