eur:
389.31
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Állítólag megfenyegették a szlovák miniszterelnököt

Páncélozott személygépkocsiban közlekedik a szlovák miniszterelnök, miután lakásának címére lőszert tartalmazó boríték érkezett - közölte a Novy Cas című pozsonyi lap.

Milan Marko, a vezető szlovák politikusok védelmét biztosító hivatal főnöke az értesülést megerősítette.

"A helyzet, amelynek kiértékelése alapján döntöttünk, ezt megköveteli. Egy újabb értékelés után az intézkedés megmarad, vagy visszaállítjuk a korábbi rendszert, s a kormányfő ismét normális gépkocsit fog használni. Ez a helyzettől függ" - reagált a lap kérdésére Marko.

Leszögezte: Radicová néhány napja egy speciális páncélozott Audi A8 típusú kocsival közlekedik. Különlegesek a gépkocsi ablakai is, azok golyóálló üvegből készültek. Rendőrség ellenőrzi napok óta a miniszterelnök házi postáját is.

Ugyancsak megerősítették Radicová lányának az őrzését is, aki testőröket kapott.

Radicová a fenyegetést tartalmazó levelet a Pozsonyhoz közeli Dunasápon (Nová Dedinka) lévő házának címére kapta röviddel azután, hogy kijelentette: kormánya határozott intézkedéseket foganatosít a korrupció és a visszaélések ellen.

A miniszterelnöki hivatal az értesülést nem kívánta kommentálni. "Személyesen nem tudom ezt befolyásolni, erről mások döntenek" - közölte őrzésének megerősítésével kapcsolatban Iveta Radicová.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×