eur:
389.47
usd:
362.85
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Figyelmeztetni kell a bevándorlókat a veszélyekre

A mexikói kormány a jövőben jobban kívánja védeni a többnyire Közép-Amerikából érkező és az Egyesült Államokba tartó bevándorlókat. Erre tett közös javaslatot a belügyminisztérium, az államügyészég és az emberi jogok mexikói bizottsága annak nyomán, hogy egy drogkartell a közelmúltban az ország északi részén 72 illegális bevándorlót brutális kegyetlenséggel gyilkolt meg.

A Mexikóvárosban ismerté vált javaslat azt célozza, hogy mindenekelőtt a különböző kábítószer-kartellek által végrehajtott emberrablásokat akadályozzák meg. Egyedül 2009-ben a kereken 200 ezer illegális bevándorló közül 20 ezer vált a szervezett bűnözés áldozatává.

A tervek szerint a bevándorlás által leginkább érintett mexikói államoknak együttműködési szerződést kellene kötniük az érintettek fokozottabb védelme érdekben. Ezen kívül nagy súlyt kell helyezni a kábítószer-kereskedők leleplezésére. Francisco Blake belügyminiszter szerint a bevándorlókat ugyanakkor figyelmeztetni kell arra, hogy az országon történő átutazás közben nagy veszély fenyegeti őket.

A belügyminiszter elismerte, hogy az elmúlt időszakban erősen megnőtt a bevándorlókkal szemben elkövetett bűncselekmények száma. Ennek része volt az elmúlt hét elején egy drogkartell által elkövetett merénylet, amelynek során San Fernando városától mintegy 150 kilométerre egy tanyán 72 illegális bevándorló vált áldozatává.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×