eur:
390.55
usd:
364.11
bux:
68151.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Német atomerőművek: hosszabbítana a kormány

A német kormány hajlik arra, hogy jelentős mértékben meghosszabbítsa az atomerőművek működési idejét, az illetékes miniszter azonban ezt súlyos anyagi terhekkel járó feltételekhez kötné.

Angela Merkel kancellár az ARD televíziónak adott vasárnap esti interjúban első ízben foglalt nyíltan állást a reaktorok üzemidejének meghosszabbítása mellett.

Mint mondta, szakmai szempontból ésszerűnek tartaná a Schröder-kormány által szabott működési idő meghosszabbítását 10-15 évvel.

Az SPD-Zöldek kormány és az energetikai konszernek megállapodása értelmében az erőművek átlagos élettartama 32 év, vagyis a legfiatalabb reaktorokat is 2020-ban le kellene kapcsolni a hálózatról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

A magyar kormány társadalmi egyeztetésre küldte a digitális állam megvalósításához kapcsolódó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló rendelettervezetet. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a tervezet célja, hogy megteremtse a digitális állampolgárság előregisztráció és a távoli azonosítás rendeleti szintű szabályozását, valamint az elektronikus házassági szándékbejelentés részletszabályainak alkalmazhatóságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×