INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hazaszállítják az afganisztáni konvojtámadás életveszélyes sérültjét

InfoRádió / MTI
Várhatóan a szerda esti órákban Ferihegyen száll le a német légierő repülőgépe, fedélzetén a hétfőn Afganisztánban életveszélyesen megsérült magyar zászlóssal - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint a kómában lévő katonát Magyarországra érkezése után a Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központba szállítják, ahol folytatódik ellátása, kezelése.

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport Mazar-e Sharif-ba tartó, hazautazó állományának konvoját hétfőn támadták meg. Ennek következtében Pappné Ábrahám Judit - posztumusz hadnagy - hősi halált halt, három társa pedig megsérült.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a támadásban életveszélyesen megsérült zászlóst, valamint a repeszsérüléseket szenvedett két társát kedden átszállították a Mazar-e Sharif-i német tábori kórházba.

A hazaérkezést követően az elsődleges vizsgálatok, és a megfelelő körülmények közötti elhelyezést követően, várhatóan a késő esti órákban a Honvédkórház vezetése sajtótájékoztatót tart a beteg állapotáról.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a család kérésének megfelelően a Honvédelmi Minisztérium sem a repülőtéren, sem a Honvédkórházban nem biztosít fényképezési lehetőséget.

A címlapról ajánljuk