eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Már több mint félszáz halottja van a kínai hídomlásnak

Ötvenegyre emelkedett a több mint egy héttel ezelőtti hídomlás halálos áldozatainak a száma a közép-kínai Hunan tartományban, 15 embert még keresnek - közölték helyi kormányzati illetékesek.

A mentők eddig 51 holttestet emeltek ki Luojang városnál a Jiho folyóból; öt csoport összesen negyven fő körüli létszámmal folytatja az eltűntek keresését. A kormányzat készpénzt ajánlott fel azoknak a helyi lakosoknak, akik csatlakoznak mentéshez, illetve a kutatásoz - tájékoztatott Csou Hong-sen megyei vezető.

A Jiho felett átívelő 23 éves, több mint kétszáz méter hosszú és tíz méter magas híd július 24-én rogyott össze az áradó folyót nézők tömege alatt. A vizsgálat első megállapítása szerint a magas vízállású folyó hordaléka, a felgyülemlett fatörzsek, gallyak beszorultak a híd alá, akadályozva ezzel a háborgó folyó útját.

A régi híd romjainál jelenleg rendőrök által felügyelt ideiglenes híd biztosítja a gyalogos átkelést és két napon belül elkészül egy pontonhíd is a könnyebb járműveknek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×