eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elszervezték: később jön a cseh külügyminiszter

Szervezési okokból szeptember elejére halasztják Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter budapesti látogatását - jelentette be pénteken egy prágai minisztériumi szóvivő.

Nem sikerült olyan napot találni a jövő héten, amely Schwarzenbergnek és Martonyi János magyar külügyminiszternek egyaránt megfelelt volna. A látogatást előzetesen csütörtökre tervezték.

A szóvivő megerősítette, hogy a miniszter eredeti programjának megfelelően hétfőn Varsóba látogat.

Magyarország lesz a visegrádi négyek közül az utolsó, amelyet a cseh diplomácia új vezetője hivatalba lépése után felkeres.

A cseh hírügynökség megjegyezte: a prágai diplomáciát nyugtalanította az elmúlt hónapokban Szlovákia és Magyarország között tapasztalt feszültség, amelyet az új magyar kormánynak a más országokban, így a Szlovákiában élő magyarok érdekében tett lépései váltottak ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×