eur:
400.99
usd:
363.59
bux:
72691.85
2024. október 3. csütörtök Helga

Moszkva megfullad a melegtől

Minden eddigi hőségrekord megdőlt csütörtökön Moszkvában. Ezúttal 37,7 Celsius-fokot mértek a hó eleje óta példátlan kánikulától szenvedő orosz fővárosban.

Amióta 160 éve megkezdték a hőmérséklet nyilvántartását Oroszországban, a csütörtöki majd 38 fok abszolút rekordnak számít. Az eddigi csúcs egyébként csak három napot élt: ezt hétfőn érték el, amikor árnyékban 37,2 fokot mértek.

A moszkvai régió egyes körzeteiben a hőmérők higanyszálai a 39 fokos vonalhoz közeledtek csütörtökön, azonban az előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban néhány fokos hőmérséklet-csökkenésre számíthatnak az orosz főváros térségében.

A példátlan hőség és a környéken pusztító tőzegtüzek okozta füst miatt Moszkvában a normánál tízszer erősebb a légszennyezettség mértéke. Egészségük védelme érdekében a városlakóknak azt tanácsolta az egészségügyi szolgálat, hogy maradjanak otthonaikban, illetve takarják el szájukat, orrukat vizes kendővel.

Címlapról ajánljuk
A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×