eur:
388.26
usd:
361.9
bux:
69227.28
2024. május 9. csütörtök Gergely

Szlovák kormányalakítás: megállapodtak a pártok a koalíciós szerződésről

Megállapodott a koalíciós szerződés szövegében az a négy szlovákiai jobboldali párt, amely közösen kíván kormányt alakítani - jelentette be Iveta Radicová, a kormányalakítással megbízott politikus a pártvezetők szerdai tárgyalásai után.

Ugyanakkor a kormány személyi összetételében a pártok még nem egyeztek meg. "Közöltük egymással ez irányú elképzeléseinket, elvárásainkat. A tárgyalásokat csütörtökön folytatjuk" - mondta Radicová.

A négy párt - Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU), Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH), Szabadság és Szolidaritás (SaS), valamint a Híd - alkotta koalíciónak a 150 tagú parlamentben 79 képviselője van.

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×