INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Sólyom László: Lech Kaczynski mindig következetesen érvényesítette Lengyelország érdekeit

Infostart / InfoRádió
Lech Kaczynski államfő következetesen érvényesítette Lengyelország érdekeit Európában, továbbá nagy figyelmet fordított a magyar-lengyel barátságra - mondta a köztársasági elnök a Lengyel Nagykövetségen tett részvétlátogatása után.

Biztos vagyok benne, hogy Kaczynski elnök műve, mindaz, amit a magyar-lengyel barátságért tett, túl fogja őt élni - erről Sólyom László köztársasági elnök beszélt újságírók előtt, miután személyesen fejezte ki részvétét a lengyel államfő halála miatt a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetségén szombaton.

A magyar államfő azt mondta: Lech Kaczynski mindig következetesen érvényesítette Lengyelország érdekeit az európai politikában.

Hozzátette: különösképpen a szívén viselte a magyar-lengyel barátságot, amelyet minden évben közösen ünnepeltek meg. Mint mondta, a lengyel államfő felesége is különösképpen érdeklődött a magyarországi események és a magyarországi karitatív szervezetek munkája iránt.

Sólyom László kitért arra is, hogy szoros emberi kapcsolat is volt közöttük.

A lengyel államfő és felesége, valamint a velük együtt utazó 130 lengyel szombat reggel vesztette életét, amikor repülőgépük lezuhant Oroszországban.


A címlapról ajánljuk