eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Eldőlt a New York-i Ground Zero sorsa: négy új torony lesz a WTC helyén

Úgy tűnik eldőlt a New York-i Ground Zero sorsa. Hosszas huzavona után ugyanis megegyezett a befektető, a kikötői hatóság és a város polgármestere, hogy négy tornyot húznak fel a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban lerombolt World Trade Center ikertornyainak helyén.

Újjáépül New Yorkban a World Trade Center. Ráadásul a 2001. szeptember 11-én lerombolt Világkereskedelmi Központ csaknem tíz esztendeje üresen álló egykori alapjain kettő helyett négy új felhőkarcolót emelnek.

Eredetileg csak két tornyot akartak építeni, az egyiken már javában dolgoznak a munkások. A befektető, Larry Silverstein, New York és New Jersey kikötői hatósága és Michael Bloomberg polgármester hosszas huzavona után azonban most megegyezett abban, hogy további két épületet húznak fel, de csak akkor, ha a gazdasági helyzet némiképp javul.

Nem lesz egyforma a négy új torony. A legnagyobb 541, a mellette állók pedig 411, 378 és 297 méter magasan karcolják majd az eget. Az eredeti ikertornyok egyaránt 405 méteresek voltak.

A terrortámadás tíz éves évfordulóján, 2011-ben elkészül az áldozatok új emlékhelye is.

Az építkezésről itt tekinthetők meg a képek.  Négy tornyos változat terve itt látható.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×