eur:
389.72
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gallup: Obama nem felelt meg a várakozásoknak

Barack Obama több téren sem felelt meg az amerikaiak pozitív várakozásainak, a közvélemény a reméltnél gyengébbnek tartja az elnök teljesítményét az energiapolitika, a környezetvédelem és a gazdasági helyzet javítása vonatkozásában - derült ki a Gallup intézet felméréséből, amelynek adatait szerdán ismertették.

A március elején megkérdezett több mint ezer amerikai 52 százaléka gondolja úgy, hogy Obama jó munkát végez a környezet megóvásában. Egy évvel korábban viszont még 70 százalék vélte úgy, hogy a tavaly januárban beiktatott elnök ezen a területen ígéretes startot vett.

A Gallup felmérésében 43 százalék értékelte jónak Obama tevékenységét az energiapolitika jobbítása terén. Tavaly márciusban 72 százalék várt e téren hathatós eredményeket az elnöktől.

A gazdaság helyzetét illetően egy éve még a közvélemény 61 százaléka volt meggyőződve arról, hogy Obama remek munkát fog végezni. Ezzel szemben most már csak 38 százalék tartja jónak gazdaságpolitikáját.

A mutatók süllyedése érthető, hiszen Obama elnökségét 2009 januári hivatalba lépésekor felfokozott várakozás övezte, népszerűsége mára jelentősen leromlott - értékelte a felmérés eredményét a Gallup.

Obama általános teljesítménymutatója egy év alatt 62-ről 48 százalékra apadt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×