eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Rálőttek az MKP önkormányzati képviselőjére

Rálőttek tegnap este kilenc óra tájban családi háza előtt Basternák Lászlóra, Nyitra megye MKP-s önkormányzati képviselőjére, Ógyalla főellenőrére. A sértett elmondása szerint feleségével kutyasétáltatásból tértek éppen haza.

"Én az egyik kutyával már bementem az udvarra, a bejárati lépcsőnél vettem le a sétáltató szíjat az állatról, amikor az utcáról eldördült a lövés - idézi vissza a történteket Basternák László. - Szerencsére nem engem, hanem a bejárati ajtó zárját találta el a golyó. A feleségem még az utcán volt, de ő is csak annyira emlékszik, hogy abból az irányból érkezett a támadó, ahonnan mi is jöttünk. Odaért a házunkhoz, lőtt, és sietve távozott is. Az arcát sajnos nem látta, mert jól behúzta a csuklyát az arcába."

Nem ez volt az első támadás Basternák László ellen, aki az előző választási ciklusban a város polgármestere volt. Még 2002-ben festékes ballonokkal dobálták meg házát, több névtelen fenyegető levelet kapott polgármestersége idején és azóta is.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×