eur:
387.68
usd:
357.69
bux:
68097.68
2024. május 17. péntek Paszkál

Dubaji gyilkosság: elkábították az áldozatot

A dubaji rendőrség szerint megfojtása előtt elkábították a gyilkosai Mahmúd al-Mabhúhot, a Hamász radikális palesztin szervezet katonai parancsnokát.

Mabhúhot január 20-án ölték meg egy dubaji szállodai szobában, és a helyi rendőrség meg van róla győződve, hogy az izraeli titkosszolgálat végzett vele.

A gyilkosok izombénító, izomlazító vegyszert használtak, hogy az ellenállásra utaló külsérelmi nyomok híján természetesnek tűnjék a halála - mondta vasárnap a dubaji rendőrfőnök helyettese. A laboratóriumi vizsgálat szerint egy Suxamethonium, más néven Succinylcholin nevű gyógyszerrel éltek vissza, amely a sebészetben használatos. Az alkalmazott mennyiséget nem tudták megállapítani, mert a szer nehezen mutatható ki.

A dubaji rendőrség eddig 26 gyanúsítottat nevezett meg, azt állítva róluk, hogy ellopták 12 brit, hat ír, négy francia, három ausztrál és egy német állampolgár személyazonosságát, és az érintettek nevére kiállított valódi útleveleket felhasználva hajtották végre a gyilkosságot. Állítólag a rendőrség birtokában van az egyik gyilkos DNS-mintája és több más gyanúsított ujjlenyomata is.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

Beindulhat a magasabb kamatozású lakáshitelek refinanszírozása Magyarországon, de ha a teljes portfóliót nézzük, nem lesz szó jelentős volumenről. A bankok között nagy a verseny, így hiába a felkúszó hosszú oldali hozamok, várhatóan maradhatnak a jelenlegi lakáshitelkamatok, a CIB Banknál pedig több folyamat is segít majd abban, hogy kompenzálják a kedvezőtlenebb kamatkörnyezet hatását – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatóját a Portfolio Checklist csütörtöki adásában. Az interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdiónkban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×