eur:
389.62
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fico pártja beperelné Magyarországot

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) első alelnöke szerint Magyarországot be kell perelni a nemzetközi bíróságon, mert a nyelvalap létrehozásával törvénysértésre biztatja a szlovákiai magyarokat.

"A Szlovák Köztársaság kulturális minisztériuma úgy látja, hogy ez beavatkozás belügyeinkbe, de én szerintem ez még sokkal rosszabb dolog. Egy állam egy másik állam polgárait arra biztatja, ne tartsák be annak az államnak a törvényeit, amelyben élnek" - húzta alá Anna Belousovová a szlovák közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában.

Meggyőződése: a nyelvalap létrehozására "kemény nemzetközi választ" kell adni. Felszólította a szlovák parlamentet: határozatban kötelezze a kormány arra, hogy perelje be Magyarországot a nemzetközi bíróságon.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×