eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Izlandi (nép)szavazás

Izlandon holnap szavaz a parlament arról, hogy február 20-án megtartható-e a tervezett népszavazás a brit és holland befektetőket részlegesen kártalanító törvényről.

A reykjavíki törvényhozás december 31-én fogadta el a jogszabályt, amely lehetőséget nyújt arra, hogy Izland 2016-tól kezdődően kifizessen 4 milliárd eurót több mint 300 ezer brit, illetve holland bankbetétes részleges kártalanítására.

Az izlandi államfő azonban kedden elutasította a törvény aláírását, miután annak megvétózását és népszavazás kiírását kérte petícióban a választók egynegyede: több mint 56 ezer ember.

Bár az izlandi államfő igyekezett megnyugtatni a nemzetközi pénzügyi piacokat, hogy országa teljesíti kötelezettségeit, a döntést követően negatív kihatású felülvizsgálat alá vette Izland szuverén adósságainak egyelőre közepes befektetői besorolásait a Standard & Poor`s, a Fitch Ratings pedig rontotta Izland hosszú futamú devizaadósi besorolását.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×