eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Házi őrizetbe helyezik Roman Polanskit

Svájcban a bíróság után az igazságügyi minisztérium is jóváhagyta Roman Polanski szabadlábra helyezési kérelmét. A filmrendezőt ennek értelmében házi őrizetbe helyezik és a lehető leghamarabb átviszik alpesi házába. A mostani döntés nincs hatással az Egyesült Államok kiadatási kérelmének elbírálására.

Roman Polanskit 4,5 millió dolláros óvadék fejében helyezik szabadlábra, és elektromos nyomkövető karkötő viselésére kötelezik. Az Oscar díjas rendezőt szeptember 26-án vették őrizetbe, azóta benyújtott kérelmeit elutasították.

A francia és lengyel állampolgársággal is rendelkező 76 éves rendező az Egyesült Államokban három évtizede áll körözés alatt, amiért a vádak szerint szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorú lánnyal. Roman Polanski az ítélethozal előtt 1978-ban elhagyta az Egyesült Államokat, azóta Franciaországban élt.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×