eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magas rangú iráni illetékes sürgette a megígért orosz rakétaszállítást

Egy magas rangú iráni törvényhozási illetékes arra figyelmeztette Oroszországot, hogy ne késlekedjen a légvédelmi rakétarendszer szerződésben rögzített szállításával.

Alaeddin Boruzserdi, az iráni parlament nemzetbiztonsági és külügyi bizottságának elnöke a teheráni televízió vasárnapi jelentése szerint kijelentette: amennyiben Oroszország nem teljesíti a megígért szállítást, az negatív következményekkel fog járni a kétoldalú viszonyra.

Oroszország 2007-ben szerződést kötött Iránnal Sz-300 típusú légvédelmi rakétarendszer szállításáról, de eddig nem szállított egyetlen darabot sem. Izrael és az Egyesült Államok élesen ellenzik a megállapodást, mondván, hogy a rakéták javítanák Irán légvédelmi képességeit.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök augusztusban megígérte az Oroszországba látogató Simon Peresz izraeli államfőnek, hogy Moszkva megvizsgálja, szállítson-e egyáltalán ilyen rakétarendszert Iránnak. Peresz azzal érvelt, hogy az ügylet megvalósulása megbontaná a térségben kialakult erőegyensúlyt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×