INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Fegyveres lázadással is vádolják Rózsa Floreséket Bolíviában

InfoRádió / MTI
Fegyveres lázadással egészítette ki az eddigi vádakat a Rózsa-Flores Eduardó ügyében Bolíviában folyó nyomozást felügyelő ügyész. Marcelo Sosa közölte azt is, hogy e vád kapcsán először a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot fogja kihallgatni - jelentette az ABI bolíviai hírügynökség.

A terrorizmussal gyanúsított csoportot április 16-án kommandós akcióval számolták fel. A Santa Cruz-i Las Americas szállodában agyonlőtték a vezetőjüknek tartott, bolívia-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A magyar és román állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot őrizetbe vették.

Sosa a lázadás vádját alátámasztva újólag azt állította, hogy a begyűjtött dokumentumok és nyomozati adatok, az elkobzott számítógépek és mobiltelefonok memóriáinak vizsgálata alapján állítható: a csoport felforgató merényleteket terveztek, hogy polgárháborús helyzetet teremtve kiszakítsák Bolíviából Santa Cruz tartományt, s ez a bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Az ügyész utalt arra, hogy Tadicot Rózsa Flores Eduardo toborozta interneten keresztül, s az volt a feladata, hogy katonai titkosszolgálati tankönyveket fordítson spanyolra terrorista sejtek létrehozása céljából.

A címlapról ajánljuk