eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Alig halt meg Jackson, máris a pénzét akarták

Michael Jackson elérte azt, amire halála előtt készült - ismét a csúcsra került. Az egyszerre forradalmi dalszerző-énekesként és kizökkent sztárként számon tartott híresség lemezeladásai meredeken megugrottak a hétvégén. Közben kellemetlen hírek kezdenek kiszivárogni arról, hogyan kezelte a család a halálhírt, és hogyan teltek Jackson napjai élete végén.

Ilyet régen lehetett látni az angol lemezboltokban - nemcsak, hogy emberek jelentek meg az üzletekben és vásároltak, de egyes CD-k még el is fogytak, sőt, a legális letöltők száma is megszaporodott. Mindez Michael Jacksonnak köszönhető, akinek csütörtöki tragikus halála olyanokat is a boltokba csalogatott, akik már jó ideje nem vásároltak CD lemezt.

Az HMV lemezáruház arról számolt be, hogy nyolcvanszorosára ugrott Jacko lemezeinek eladása és dalainak letöltése. Nagy-Britanniában listavezető lett egy válogatásalbuma, a top 200-as listán pedig 11 lemeze szerepelt. A világ legnagyobb lemezeladásait produkáló, és pár éve néhány remixszel együtt újra kiadott Thriller album a 179.-ről a 7. helyre ugrott a lemezlistán. Az HMV-nél azt mondták: remélik, hétfőre megérkeznek a sürgősen megrendelt további CD-k, így feltölthetik a polcokat.

Pereskedés jöhet

Közben további részletek kerülnek napvilágra Jackson életének végéről a család és más érdekeltek előadásában. Michael Jackson apja - akit a sztár azzal vádolt, hogy kegyetlenül bánt vele gyerekkorában - azt mondta: sok részlet zavarja fia orvosával kapcsolatban. Joe Jackson ügyvédei azonban rendre közbeszóltak, amikor az újságírók részletesebben is ki akarták faggatni.

A rendőrség által egy ideig keresett orvos, Conrad Murray önként megjelent a hatóságok előtt és több órán át válaszolt kérdésekre. Doktor Murray az ismert sztárügyvédet, Ecward Chernoffot fogadta fel, és immár jogászok nyilatkoznak nevében. Az ő verziójuk szerint Murray találta meg Jacksont, aki nem lélegzett, de tapintható volt a pulzusa. Az orvos megpróbálta újraéleszteni, amíg a mentőkre várt. Nem igaz, hogy bármilyen erős fájdalomcsillapítót adott volna be neki - közölte Edward Chernoff.

Az a tény, hogy a család és az orvos is ügyvédeket fogadott, továbbá, hogy a család egy második boncolást követelt arra utal, hogy komoly pereskedés robbanhat ki köztük. Jackson édesanyja közben csatába indult, hogy ő nevelhesse fel az énekes gyerekeit.

A nevelőnő kitálalt

Lesújtó - bár mások által meg nem erősített - részleteket árult el a Jackson-gyerekek nevelőnője, Grace Rwarmba a londoni The Timesnak Jackson életmódjáról és a családról. Grace 17 éven át dolgozott a sztárnak, és éppen Angliában érte a halálhír.

A felzaklatott egykori alkalmazott, akit szerinte a gyerek szinte anyjuknak tartottak, elmondta, hogy Jackson édesanyja, Katherine pénteken már azt tudakolta tőle, hol van Michael eldugott készpénze. Amikor azt kérte, hogy beszélhessen a gyerekekkel, nem hagyták neki. Később a Nation of Islam nevű szervezet egyik embere vette fel a telefont, de ő sem engedte, hogy beszélhessen velük.

Grace elmondta: Jackson már egy ideje nem fizette az egészségbiztosítását és a fizetését, és amikor Bahreinből pénzt kapott, a dada számlájára tetette azt. Tavaly, az egyik gyerek születésnapjára neki kellett megvenni a dekorációt és fizetni a takarítókat, mert nem volt pénz a házban.

Jacksonról azt állította, hogy koszban élt és nagyon dühös volt, ha a dada megölelte a gyerekeket. Az énekes keveset evett és sok tablettát szedett, a szerződését pedig nem olvasta el: azt hitte, csak tíz visszatérő koncertet vállalt - állította. A nő történetét árnyalja, hogy Jackson elbocsátotta, bár utána azzal hitegette, hogy visszaveszi a gyerekei mellé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×