eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Vesztegzár az óceánjárón

A venezuelai hatóságok karanténba helyeztek egy spanyol óceánjárót, mert a legénység három tagjánál H1N1 vírust találtak, Barbados és Grenada pedig megtagadta, hogy az utasok partra szálljanak.

A Miami székhelyű Royal Caribbean Cruises cég tulajdonában lévő óceánjáró a venezuelai Margarita-szigetnél horgonyoz, és a fedélzetén lévő 1200 ember egy hétig nem hagyhatja el a hajót - közölték helyi idő szerint szerdán venezuelai illetékesek.

"A legénység három tagjánál megtaláltuk a vírust, és a hajónak június 24-ig karanténban kell maradnia" - közölte Jorge Alchaer közegészségügyi illetékes a kormány sajtószolgálata szerint.

A Pullmantur cég által működtetett lévő Ocean Dream hétfőn Grenadánál kötött ki, de senkit sem engedtek partra szállni, mert a legénység több tagjának influenzagyanús tünetei voltak. A hajó következő állomása kedden Barbados volt, de a helyi hatóságok nem engedték kikötni, mert a legénység 43 tagja mutatott influenzás tüneteket - közölték grenadai és barbadosi egészségügyi illetékesek.

Venezuelában eddig 45 bizonyos vírusfertőzöttről tudnak, haláleset nem volt.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×