eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Újabb és újabb csomagok kerülnek elő az óceánból

Újabb roncsdarabokat és csomagokat találtak az Atlanti-óceánban a brazil partok közelében - közölte egy brazil katonai szóvivő. Az Air France légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó gépe június 1-jén tűnt el az óceán felett, fedélzetén 228 emberrel, köztük négy magyar állampolgárral és egy szlovákiai magyarral.

Szerdáig összesen 50 holttestet emelt ki az óceánból a Mistral francia hadihajó legénysége. A szerencsétlenséget vizsgáló francia polgári légiközlekedés-biztonsági nyomozó iroda vezetője azt mondta, hogy valamivel közelebb jutottak a célhoz, de részleteket nem közölt.

Helyi lapok a nyomozásban részt vevő szakértőkre hivatkozva azt írták: a roncsdarabokon nem látszik tűz nyoma, ami megerősíti azt a feltevést, hogy az Airbus 330-as már a levegőben darabokra szakadt, de nem robbant fel.

A Globo televízió értesülései szerint az Air France megkezdte a kárpótlás kifizetését a gépen utazó 56 brazil állampolgár hozzátartozóinak. Eddig 6 utas családja kapott fejenként 48 ezer reált, azaz mintegy 5 millió forintnak megfelelő összeget az első kiadásokra.

Becslések alapján a teljes kárpótlás összege 300 és 750 millió dollár között valószínű, így az Airbus katasztrófája lehet a biztosítócégek számára a történelem legdrágább balesete.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×