eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megcsonkított Lengyelország a lengyel kormánypárt tv-hirdetésében

Kínos hibát vétett a lengyel kormánypárt az európai parlamenti választási kampányra készült első televíziós hirdetésében: Lengyelország térképéről a reklámfilmben hiányzik az állam északnyugati területének egy része.

A jobboldali-liberális Polgári Platform (PO) hirdetéséből úgy tűnik, mintha a Swinoujscie körüli régió, illetve Szczecin egy része Németországhoz tartozna.

"(Ez a hiba) egy katasztrófa, amelyet ki kell javítanunk" - mondta Slawomir Mitras PO-képviselő szerdán a TVN lengyel televíziónak, amely elsőként vette észre a tévedést. A kormánypárt tájékoztatása szerint a hibáért a térképet készítő grafikus a felelős, aki túlságosan nagyfokú művészi szabadságot engedett meg magának azzal, hogy a térképet a PO logójához hasonló formájúra akarta alakítani a hirdetésben.

Az internetes fórumokon megjelent kommentárok és a bloggerek bejegyzései alapján a lengyelek többsége humorosan fogja fel az ügyet. Egyes internetezők azonban - az ellenzéki konzervatív Jog és Igazságosság párttal (PiS) egyetemben - azt vetik a PO szemére, hogy "megalázkodott" Németország előtt.

A PO televíziós hirdetésének tartalmát egyébként több elemző is dicsérte azért, hogy nem egyszerűen a politikai ellenfeleket támadja, hanem az Európai Parlament hatásköréről is tájékoztatja a választókat.

Az ellenzéki PiS eddig megjelent három reklámfilmje erősen támadó jellegű. Egy bírósági döntés értelmében időközben be is tiltották egyik hirdetésük sugárzását, amelyben korrupcióval vádolják meg a kormány tagjait.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×