eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Putyin többet keres, mint Medvegyev

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő vagyonbevallása szerint 11 százalékkal többet keres az elnöknél, Dmitrij Medvegyevnél. Többen kétségbe vonják az egykori államfő "szerény" vagyonát.

A korábbi elnök 2008-ban 4,6 millió rubelt, vagyis közel 31 millió forintot keresett miniszterelnökként, míg a nála magasabb állami pozícióban lévő Dmitrij Medvegyev elnök 4,14 millió rubelt, nagyjából 29 millió forintot tehetett zsebre.

Oroszországban az állami vezetőknek tavaly december óta kötelező nyilvánosságra hozniuk vagyonnyilatkozataikat, ám hozzátartozóik bevallását nem kell közzétenniük. Ráadásul nincs is olyan szervezet, amely ellenőrizné, hogy a politikus valós adatokat adott-e meg a bevallásban.

Kritikusai azzal vádolják Putyint, hogy ő Oroszország egyik leggazdagabb elnöke, márpedig a kormányfő hivatalos internetes oldalán nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata alapján meglehetősen szerény vagyonnal rendelkezik. A dokumentum szerint Putyin a miniszterelnöki járandósága mellett tavaly 100600 rubelt (700 ezer forintot) kapott katonai nyugdíjként. Tulajdonosa egy szentpétervári 77 négyzetméteres lakásnak is, egy garázsnak, illetve két személygépkocsinak.

Bár Putyinnál kevesebbet keres, Megdvegyevnek nagyobb lakása van: egy 368 négyzetméteres rezidencia Moszkvában, amelyet feleségével együtt birtokol. Van még ezen kívül több mint három millió rubel bankbetétjük és 4700 négyzetméteres földrészük is. Ezen kívül az elnök egy Volkswagen Golf típusú autót tart fenn, és van két parkolóhelye is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×