eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Drágábban lehet feljutni az Eiffel-toronyba

Április elejétől drágultak a párizsi Eiffel-torony belépői - bizonyos esetben majdnem kétszer annyit kell fizetni, mint korábban.

A Le Parisien című napilap szerint április 4-től az Eiffel tornyot adminisztráló cég megemelte a belépőket, így 8 és 13 eurót kell fizetni az emeletekre való felmenetelért - írja Manna.ro.

Eddig mindegyik szintnek más volt a belépődíja, 4,8 euróba került az első emelet, 7,8-ba a második, míg 12 euróért lehetett feljutni a legfelső szintre. Áprilistól az első két emeletnek ugyanaz lesz az ára, 8 euró, ami az első szint esetén majdnem duplája a korábbi árnak. A torony csúcsára 13 euróért lehet feljutni.

Legutóbb 2008-ban drágítottak, akkor az első szint árát 4,5 euróról 4,8-ra emelték.

Annak ellenére, hogy tavaly rekordszámú, közel 7 millió turista látogatta meg a tornyot, Párizs éke is megsínyli a gazdasági válságot. Tavaly ősz óta egyre csökken a külföldi turisták száma, az első negyedéves adatok még nem publikusak, de a cég a látogatók számának csökkenéssel számol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×