eur:
389.65
usd:
364.66
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Álcázta-e a KGB Putyint vékony, szőke turistának?

Hétvégi csemege az összeesküvés-elméletek kedvelőinek: a Fehér Ház hivatalos fotósa szerint Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök fiatalkorában találkozott Ronald Reagan amerikai elnökkel, és mivel aktív KGB-tiszt volt, sétáló turistának adta ki magát. Putyin valószínűleg bóknak veszi majd az állítást, mert a "bizonyíték" szerint sűrű hajkoronája volt.

 Vlagyimir Putyin 21 évvel ezelőtt a Vörös téren találkozott a Moszkvába látogató Ronald Reagan amerikai elnökkel. Ezt állítja Pete Souza a Fehér Ház hivatalos fotósa, egy most előkerült fénykép alapján.

A képen azt látni, hogy a mindig elegáns Reagan kezet fog egy kisfiúval. Mögötte szürke öltönyben mosolyog Mihail Gorbacsov. A fiú mögött pedig egy keki színű nadrágot és világos rövidujjú inget viselő szőke férfi hunyorog a napsütéseben, fényképezővel és fénymérővel a nyakában.

A fotót több újság és hírportál is lehozta, és a kommentelők szokásos módon győzködik egymást igazukról.

Pete Souza - aki szerint a szőke férfi bizonyosan Putyin volt - elmesélte, hogy a Vörös téren sétáló Reagant járókelőkhöz vezették, akiket valójában azért küldtek oda, hogy például Amerika emberi jogi gyakorlatáról tegyenek fel kellemetlen kérdéseket.. "Mind KGB-sek és a családtagjaik voltak" - mondta Souza, aki hozzátette: amikor valakitől azt hallotta, hogy a szőke férfi Putyin lehet, azonnal felismerte.

Moszkvában mindezen nevetnek - bár a Telegraph című brit lap szerint nagyon dühösek is. Putyin ebben az időszakban diplomatának álcázott kémként szolgált az NDK-ban. A távolságot azonban egy repülőúttal át lehet hidalni, bár kérdéses, miért akarta a KGB hazavinni az eseményre egyik tisztjét, hacsak nem tudták a fejesek már akkor is, hogy Putyin lesz az utódszervezet vezetője, sőt egyszer az ország elnöke is.

A jelenlegi miniszterelnök akkor már kopaszodott, a képen látható férfi szőke és sűrű haja van. Minden valószínűség szerint tehát a KGB még parókát is adott rá, hogy csak 21 évvel később ismerjék fel. És: az exelnök, a mostani kormányfő azt mondja, az NDK-s elvtársaknál jó volt a sör, amiből hetente hét korsóval ivott. Emiatt több kilót felszedett, miközben a képen látható férfi vékony. Putyin szóvivője nem volt hajlandó véleményt mondani a képről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×