eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A túl hosszú munkaidő árt az alkalmazottak egészségének

A Német Szakszervezeti Szövetség véleménye szerint a németek túl sokat dolgoznak. Az Európai Unió megbízásából készült felmérés szerint az átlagos heti munkaidő a tagállamokban 40 óra - Németországban viszont közel 41,5.

A szakszervezeti szövetség elnöke, Michael Sommer egy nagygyűlésen kifogásolta a németek heti munkaidejének hosszát. Rámutatott arra, hogy a hosszú munkaidő nem szolgálja a kormány azon törekvését, hogy minél több álláslehetőséget teremtsen a gazdaságban, de hátrányosan érinti az alkalmazottak egészségét, valamint családi életét is.

Sommer nyilatkozatában arra a most közétett uniós felmérésre hivatkozott, amely kimutatta, hogy a 27 tagállamban az átlagos munkaidő 40 óra, viszont a németországi átlag megközelíti a 41,5-et.

Csupán Bulgáriában, Nagy-Britanniában és a Cseh Köztársaságban haladja meg a heti munkaidő a németországi átlagot.

A felmérés szerint a legkevesebbet a franciák dolgoznak, a maguk 37,7 órás heti munkaidejével, őket az olaszok, majd a dánok követik. Magyarországon is alacsonyabb az átlagos heti munkaidő a németországinál, ahol pedig a szakszervezetekkel kötött korábbi megállapodás értelmében a heti munkaidőt 37,6 órában rögzítették.

Az alkalmazottak zöme azonban túlórára kényszerül - így válik rendszeressé a 40 óránál hosszabb munkahét Németországban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×