eur:
389.37
usd:
364
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kitiltottak egy fátylas muszlim nőt egy múzeumból

Velencében kiküldtek egy nikábot, vagyis csak a szemeket szabadon hagyó fejkendőt viselő muzulmán nőt az egyik múzeumból.

A híres Ca' Rezzonicóba beengedték az asszonyt, aki férjével és leányával akarta megtekinteni a múzeumot, de az emeleti kiállítási csarnok biztonsági őre közölte vele, hogy vagy leveszi a fátylát, vagy - biztonsági megfontolásból - el kell hagynia az épületet.

Az intézmény főkurátora szerint az őr súlyos hibát követett el. Filippo Pedrocco azt elismerte, hogy létezik egy belső biztonsági szabályzat, amely szerint például a karnevál idején maszkosan érkező látogatókat megkérik az álarc levételére, de ezt kizárólag ebben az időszakban alkalmazzák.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×