eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kényszerleszállást hajtott végre egy "fapados" gép Franciaországban

Kényszerleszállást hajtott végre a kabinnyomás hirtelen csökkenése miatt a RyanAir ír légitársaság Bristol-Gerona járaton közlekedő Boeing 737-es utasszállító repülőgépe a közép-franciaországi Limoges repülőterén.

Az angliai Bristolból a spanyolországi Gerona felé tartó gép fedélzetén 141 brit és 27 spanyol utas, valamint hatfős személyzet tartózkodott.

Francia tisztségviselők szerint 26, a RyanAir közleménye szerint 16 embert kellett kórházba szállítani a történtek után. Többségük mellkasi fájdalomra, orr- vagy fülfájásra panaszkodott, ami minden bizonnyal arra vezethető vissza, hogy a gép öt percen belül süllyedt nyolcezer métert a kényszerleszállás előtt.

Mint egy utas elmondta az amerikai AP hírügynökség tudósítójának, látszott a rémület utastársainak arcán, amikor eléjük hullottak az oxigénmaszkok, de fegyelmezetten viselkedtek a nehéz percekben. "Mindenesetre fel voltunk rá készülve, hogy hamarosan találkozunk a teremtővel" - mondta.

A RyanAir küldött egy másik gépet Limoges-ba, és elszállította Spanyolországba a kórházba nem került utasokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×