eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Harri Puttar neve nem hasonlít Harry Potterére"

Harri Puttar címmel mutatnak be egy indiai filmet szeptemberben. A Warner Brothers, a Harry Potter-filmet forgalmazója beperelte a gyártó indiai céget, mivel úgy vélik, annak címe túlságosan is hasonlít a J. K. Rowling műveiből készült alkotások címeire. A mumbai vállalat igazgatója azonban semmilyen hasonlóságot nem fedezett fel Hari Puttar és Harry Potter neve között.

Hari Puttar címmel készít filmet egy indiai filmgyár, a mumbai Mirchi Movies, amelyet emiatt beperelt a Warner Brothers, a Harry Potter-filmek forgalmazója. A cég szerint ugyanis a Hari Puttar címe túlságosan is hasonlít az angol mesehős nevére. Az indiai filmet szeptember 12-én tervezik bemutatni.

A Hari népszerű indiai név, a puttar pedig pundzsábiul annyit tesz: valakinek a fia. A Hari Puttart Rajes Badzsadzs rendezte, és a csak Bollywoodnak nevezett mumbai filmgyártás híres sztárjai játszanak benne. Története egy tíz éves fiú, aki Londonba költözik családjával, és egy titkos mikrocsipért zajló háborúba keveredik.

Munish Purii, a Mirchi Movies igazgatója elmondta: 2005-ben regisztráltatták a Hari Puttar címét, és szerinte sajnálatos, hogy a Warner csak most, a film bemutatása előtt indított eljárást. Ugyanakkor úgy látja, a Hari Puttar címe még csak közelről sem mutat semmiféle hasonlóságot a Harry Potter-filmek címével.

Két héttel ezelőtt jelentette be a Warner, hogy a varázslótanon történetét bemutató legújabb film, a Harry Potter és a félvér herceg bemutatóját elhalasztják nyolc hónappal, 2009 júliusára.

A Harry Potter J. K. Rowling angol írónő hétrészes sikersorozata. Első részének, a Harry Potter és a bölcsek kövének filmváltozata 2001-ben jelent meg. A Harry Potter és a félvér herceg a sorozat hatodik, utolsó előtt része. Utoljára a Harry Potter és a főnix rendje került a mozikba 2007-ben.

Bollywood a világ egyik legnagyobb, Mumbai-központú, hindi nyelvű filmiparának közkeletű elnevezése, amely azonban csak egy részét adja az indiai filmgyártásnak. Pénzforgalma jóval meghaladja Hollywoodét. Az egész indiai filmipar viszont egyértelműen a világ legnagyobbja, ahol csak 2003-ban 877 egész estét filmet forgattak.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×